PAGANUKSEN SUKUSEURA RY

TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 2010-2011

Toimintakausi 2010-2011 oli sukuseuran seitsemäs toimintakausi.

VUOSI 2010

HALLITUKSEN KOKOUS 20.2.2010 TAMPEREELLA

Hallitus käsitteli vuotta 2009 koskevat sääntömääräiset asiat.

Hallitus teki päätöksen sukuseuran vuoden 2010 sukukokouksen pitämisestä Turun seudulla ja samoin päätti hyväksyä maksimissaan 500 € kustannuserän esiintyville taiteilijoille.

Hallitus teki päätöksen ehdotuksesta sukukokoukselle, että jäsenmaksu korotettaisiin 15€/vuosi.

HALLITUKSEN KOKOUS 24.7.2010 KAARINA

Hallitus käsitteli ennen varsinaista sukukokousta siihen liittyviä asioita, toimintakertomuksen, toimintasuunnitelman, esityslistan ja talousarvion.

SUKUJUHLA  JA SUKUKOKOUS 24.7.2010 KAARINAN TUORLASSA

Paganuksen Sukuseura ry kokoontui kuudenteen sukujuhlaan ja sukukokoukseen Kaarinaan Tuorlan majataloon.

Tapaaminen aloitettiin perinteisesti ruokailulla.

Varsinainen juhla aloitettiin yhteisesti lauletulla "Jaakkiman laululla". Tervehdyspuheen esitti Meeri Nurmi. Varsinaisen juhlapuheen piti puheenjohtaja Jouko Paganus käsitellen Paganuksen suvun historiaa aina 1600-luvulle. Hän piti tärkeänä yhteisen suvun historian tuntemisen merkitystä, jossa mm sukututkimus on tärkeässä roolissa.

Juhlaesiintyjäksi oli kutsuttu laulaja Raita Karpo. Hän esitti karjalaisia lauluja.

Yhteislaulun kahvin ja arpajaisten jälkeen aloitettiin varsinainen sukukokous.

Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys nostaa jäsenmaksu15€/jäsen/ kalenterivuosi. Ainaisjäsenmaksu on 10x15:-€=150€/kertamaksu. Nuorisojäsenyys ilmainen (alle 18-vuotiaat).

Hallitukseen valittiin uusi jäsen Tuomo Paganus jo sukuseuran alusta asti mukana olleen Meeri Nurmen tilalle.

Hallitukseen valittiin erovuoroisista jäsenistä: Jouko Paganus, Riitta Reuhkala, Annu Paganus ja Ari Paganus .

Varajäseneksi valittiin Auli Suojanen.

Hallituksessa jatkavat: Tuula Hämäläinen, Marja-Leena Lankinen, Raimo Paganus, Veikko Suoninen, sekä varajäsen Liisa Särkelä.

Huomionosoituksena sukuseuran sihteerille Veikko Suoniselle luovutettiin sukuseuran standaardi.

Kokous päättyi yhdessä laulettuun Karjalaisten lauluun.

Varsinaisen kokouksen jälkeen juhlaväellä oli mahdollisuus tutustua Tuorlan observatorioon.

Iltaohjemaan kuului sukuseuran kyykkäkisat ja saunomista.

Sukukokouksen pöytäkirja ja Riitta Reuhkalan laatima kirjoitus sukujuhlasta on nähtävissä sukuseuran nettisivuilla http://www.kolumbus.fi/paganus.sukuseura/tapahtumat.html

VUOSI 2011

HALLITUKSEN KOKOUS 26.02.20011 TAMPERE

Koska tämä kokous oli ensimmäinen hallituksen kokous 16.8.2011 pidetyn varsinaisen sukukokouksen jälkeen päätettiin toimihenkilöistä.

- Puheenjohtaja Jouko Paganus

- Varapuheenjohtaja Tuomo Paganus

- Sihteeri Veikko Suoninen

- Rahastonhoitaja Tuula Hämäläinen

- Leikekirjanpitäjä Riitta Reuhkala

- Jäsenrekisterinpitäjä Marja-Leena Lankinen

Hallitus käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi kesän 2011 matkaa.

Päätettiin, että Tuomo Paganus selvittää kolmen päivän matkaa Lahdenpohjaan.

SUKUSEURAN MATKA LAHDENPOHJAAN 12..14.8.2011

Paganuksen sukuseuran matkalle osallistui bussikuljettajan lisäksi 29 sukuun kuuluvaa henkilöä. Matka alkoi aamulla 12.8 Imatralta ja ”rajamuodollisuuksien” jälkeen ensimmäinen pysähdyspaikka oli Viipuri, jossa oli pienimuotoinen mahdollisuus tutustua torielämään ja paikallisiin kauppoihin.

Matka jatkui Karjalan kannaksen halki kohti Lahdenpohjaa, jonne saavuttiin illalla juuri sovittuun ruokailuaikaan. Välipysähdyksiin ei ollut ajallisesti mahdollisuuksia, koska matkanteko Karjalan teillä ei ole erityisen nopeata.

Lauantai 13 päivä oli varattu käynneille sukupaikoilla. Sää suosi retkeilyä ollen sopivan lämmin ja sateeton. Iltapäivällä oli mahdollisuus tutustua Laatokkaan noin tunnin risteilyllä. Suhteellisn nopealla pikaveneellä tehdyllä risteilyllä sai nopean silmäyksen Laatokan upeista maisemista, joissa vaihteli karu kallioinen jylhyys ja toisaalla rehevät lehtomaiset poukamat, ja aava ulappa.

Sunnuntaiaamuna käytiin yhdessä laskemassa kukkakimput sankarihautamuistomerkille, sekä sukuseuran kantaisän Simon Paganuksen hautapaadelle.

Paluumatkalla pysähdyttiin muutamaksi tunniksi rakennushistoriallisesti ”parhaiten säilyneeseen” suomalaiseen kaupunkiin Sortavalaan.

Viimeinen pysähdys ennen rajaa oli Ruskealan pappilassa. Makoisan ruokailun jälkeeen oli tunne kuin olisi ollut jo Suomessa, vaikka rajan ylitys vei vielä monta tuntia.

Matkasta ovat kirjoittaneet kertomuksen Riitta Reuhkala Jaakkiman Seutu nettilehteen http://www.jaakkimanseutu.net/ARTIKKELI8.html ja Kirsi Rinta-Möykky Jaakkiman Sanomien numerossa 6/11, josta ei ole valitettavasti nettiversiota.

TAPAHTUMAT

Seinäjoen sukututkijoiden sukumessut 19.2.2011.  Paganuksen sukuseura ry:n edustajina sukumessuilla toimivat Riitta Reuhkala ja Marja-Leena Lankinen.

Toimintakauden lopussa jäsenmäärä oli 104, joista ainaisjäseniä 14 ja nuorisojäseniä 12.