PAGANUKSEN SUKUSEURA RY

TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 2006-2007

Toimintakausi 2006-2007 oli sukuseuran viides toimintakausi.

VUOSI 2006

HALLITUKSEN KOKOUS 11.2.2006 HELSINGISSÄ

Hallitus käsitteli sääntömääräiset asiat ja teki lopullisen päätöksen sukuseuran vuoden 2006 varsinaisen sukukokouksen pitämiseksi Heinävedellä 5.8.2006

HALLITUKSEN KOKOUS 23.5.2006 TAMPEREELLA

Hallitus käsitteli Heinäveden sukukokoukseen liittyviä asioita

Nettisivuista päätettiin, ettei paganus.fi nimitunnusta hankita, koska kustannukset olisivat vähintään 52 €/vuosi. Päätettiin ottaa sukuseuran käyttöön uusi nettiosoite: http://www.kolumbus.fi/paganus.sukuseura/

SUKUKOKOUS HEINÄVEDELLÄ

Paganuksen Sukuseura ry kokoontui neljänteen tapaamiseen ja sukukokoukseen helteisenä kesäpäivänä 5.8.2006 Valamon luostariin Heinävedelle. Tapaaminen aloitettiin ruokailulla. Tämän jälkeen oli lyhyt Valamon luostarin järjestämä konserttitilaisuus ennen varsinaista sukujuhlaa.

Juhla aloitettiin yhteisesti lauletulla "Jaakkiman laululla". Tervehdyspuheen piti puheenjohtaja Jouko Paganus. Meeri Nurmen runonlausuntaesityksen jälkeen Jouko Paganus piti juhlapuheen, joka käsitteli Jaakkiman seudun värikästä historiaa aikojen saatossa. Lasten esittämän ohjelman jälkeen oli vuorossa Harri Uimosen tekemien sukuvaakunaehdotusten esittely.

Arpajaisten jälkeen aloitettiin varsinainen sukukokous, jossa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi sukuvaakunaehdotukset.

Hallitukseen valittiin uudelleen erovuoroiset jäsenet Jouko Paganus, Meeri Nurmi, Annu Paganus sekä uudet jäsenet Ari Paganus ja Riitta Reuhkala. Hallituksessa jatkoivat Raimo Paganus, Marja-Leena Lankinen, Tuula Hämäläinen ja Veikko Suoninen.  Varajäseniksi valittiin Seija Anttila ja Vesa Paganus.

Sukuseuran vaakunaksi äänestettiin "Laineet"-niminen versio esitetyistä kuvista. Kokouksen pöytäkirja on nähtävissä nettisivulla osoitteessa:  http://www.kolumbus.fi/paganus.sukuseura/poytakirja/sukukokous2006.html.

Kokous päättyi yhdessä laulettuun Karjalaisten lauluun, jonka jälkeen oli kahvitarjoilu.

Tämän jälkeen oli oppaan johdolla tapahtunut Valamon luostarin esittelykierros. Kierroksen aikana saatiin kuulla Valamon luostarin traagista historiaa, nähdä säilyneitä taideaarteita suuruuden ajoilta, sekä kuulla ja nähdä luostarin elämästä nykypäivänä. Varsinainen järjestetty ohjelma päättyi laivaristeilyllä ihanteellisessa säässä Juovedellä.

Hallitus piti järjestäytymiskokouksen risteilyn aikana.

Hallituksen toimihenkilöt:

Puheenjohtaja Jouko Paganus

Varapuheenjohtaja Meeri Nurmi

Rahastonhoitaja Tuula Hämäläinen

Sihteeri Veikko Suoninen

Jäsenrekisteriä hoitaa Marja-Leena Lankinen

HALLITUKSEN KOKOUS 25.11.2006 TAMPERE

Hallitus päätyi keskustelun jälkeen ehdotukseen Vanhan Valamon risteilymatkasta. Matka alkaisi bussimatkana Helsingistä Pietariin. Matka jatkuisi ristelylaivalla Valamoon, yöpyminen Valamossa ja takaisin laivalla Pietariin.

Päätettiin, että puheenjohtaja lähettää vaakunan rekisteröintihakemuksen.

MUUT TAPAHTUMAT

Sukuseuramme jäsenet järjestivät omatoimisesti 13 hengen ryhmällä matkan Karjalaan 19-22.5.2006, jossa pääasiallisena kohteena oli Hiitolan Kuoksjärven kylä ja siellä Paganuksen tila, jossa osa ryhmän jäsenistä oli lapsena asunut.

VUOSI 2007

HALLITUKSEN KOKOUS 24.2.2007 TAMPERE

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi Vanhan Valamon matkaan liittyviä asioita.

TAPAHTUMAT

Jukolan viesti 16-17.6.2007

Paganuksen sukuseuran nimellä osallistui suunnistusjoukkue Jukolan viestiin.

Osallistujat: Jussi Paganus, Ari Paganus, Niklas Paganus, Seppo Varjus, Mari Paganus, Mika Anttonen ja Tommi Helsten.

Joukkueen sijoitus oli 831.

Paganuksen Sukuseuran matka Helsinki-Pietari-Valamo-Pietari-Helsinki 3.-5.8.2007

Sukuseuran matka oli kariutua osanottajien vähyyteen. Matkanjärjestäjä NevaTours Oy:n vaatimuksena oli vähintään 20 osanottajaa. Sukuseuran nimissä saatiin kokoon 16 osanottajaa, ja matkanjärjestäjä oli hankkinut matkustajia lisää 10 henkeä, ja näin ollen matkaajia oli yhteensä 26 henkeä.

Matka sujui varsin aurinkoisessa ja lämpimässä tunnelmassa ilman suurempia ongelmia, kun ottaa huomioon esim. tällaiseen matkaan kuuluvat odottelut rajalla. Meeri Nurmen varsin seikkaperäinen kirjoitus matkasta löytyy nettisivuilta ”Kertomuksia”-osasta osoitteessa:  http://www.kolumbus.fi/paganus.sukuseura/Valamomatka.html

Toimintakauden lopussa jäsenmäärä oli 103, joista ainaisjäseniä 16 ja nuorisojäseniä 11.