TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 2004-2005

Toimintakausi 2004-2005 oli sukuseuran neljäs toimintakausi.

VUOSI 2004

HALLITUKSEN KOKOUS 28.2.2004 Ravintola Cumulus Tampere.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Päätettiin pyytää Porin sukukokouksen juhlapuhujiksi Harri Savilahtea ja Jorma Pakkasta

Talousarvio ja toimintasuunnitelma vuosille 2004 ja 2005 käsiteltiin sukukokoukselle hyväksyttäväksi.

Päätettiin kehittää sukuseuralle nettisivut.

HALLITUKSEN KOKOUS 18.4.2004 Ravintola Amado Pori.

Kokouksessa käsiteltiin Porin sukukokoukseen liittyviä asioita.

Päätettiin selvittää voidaanko ottaa sukuseuran nettisivujen nimeksi paganus.fi

SUKUKOKOUS PORISSA

Paganuksen sukuseura kokoontui neljänteen tapaamiseensa 5.6.2004 ravintola Liisanpuistossa Porissa. Saapuvilla oli nelisenkymmentä sukuun kuuluvaa ympäri Suomea, eniten tällä kertaa oli Porin seudulta.

Tapaaminen aloitettiin ruokailulla, jonka jälkeen siirryttiin auditorioon viettämään sukujuhlaa. Juhla aloitettiin yhdessä lauletulla "Jaakkiman laululla". Tervehdyspuheen piti seuramme puheenjohtaja DI Jouko Paganus.

Rovasti Jorma Pakkanen kertoi meille tietojaan sukumme alkujuurista 1600-ja 1700-luvulta sekä Pakkasen suvun yhteyksistä Paganuksen sukuun. Paganuksen suvun alkuperäinen nimihän on ollut tiettävästi Pakkanen. Paganus nimen otti käyttöön Jaakkiman ensimmäinen kirkkoherra Simon Paganus (1603-1675), mitä ilmeisimmin opiskeluaikanaan 1620-luvulla.

Akatemiatutkija, fil. tri Harri Savilahti piti mielenkiintoisen esityksen aiheesta "Geenitutkimus kauan sitten, eilen ja tänään". Harri on äitinsä Hilkka Savilahden (o.s. Paganus) puolelta 10. polvea kantaisästä lukien.

Sukuseuran sihteerinä toimiva Veikko Suoninen esitteli sukuseuran tuoreet nettisivut, jotka seuran hallituksen jäsen Annu Paganus on tehnyt opiskeluunsa kuuluvana harjoitustyönä. Toistaiseksi ne kuitenkin toimivat osoitteessa http://users.utu.fi/aepaga/paganus/.

Asiapitoisten esitysten lomassa saimme kuulla myös jazzia, jota soitti nelimiehinen orkesteri "Wall Tones". Orkesterin kitaristi on sukuumme kuuluva porilainen Tuomo Noppari, joka on 11.polvessa sukumme kantaisänä pidetystä Simon Paganuksesta lukien. Muut orkesterin jäsenet ovat Tuomon koulukavereita ja ystäviä.

Arvonnan ja kahvitarjoilun jälkeen laulettiin juhlan päätteeksi "Karjalaisten laulu". Sukujuhlan juontajana toimi Meeri Nurmi.

Sukujuhlan jälkeen pidettiin joka toinen vuosi pidettävä varsinainen sukukokous, jossa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Kokouksessa sukuseuran hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: puheeenjohtaja Jouko Paganus, varapuheenjohtaja Meeri Nurmi, sihteeri Veikko Suoninen, jäsenasiat Marja-Leena Lankinen, rahastonhoitaja Tuula Hämäläinen sekä muut jäsenet Seija Anttila, Raimo Jouhki, Annu Paganus, Raimo Paganus sekä varajäsenet Helena Paganusja Vesa Paganus.

HALLITUKSEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

Hallitus piti järjestäytymiskokouksen varsinaisen sukukokouksen jälkeen.

VUOSI 2005

HALLITUKSEN KOKOUS 19.2.2005

Hallituksen kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Käsiteltiin Karjalan matkaa kesällä 2005. Päätettiin, ettei sukuseura tee omaa matkaa, koska sukuseran jäsenillä on mahdollisuus osallistua mm.Kannaksen taistelupaikkakierrokseen 19..22.05 2005 , jonka yhteyshenkilönä toimi Ismo Unkuri.

Lisäksi sukuseuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua Jaakkiman juhliin Lahdenpohjassa 30.6..3.7.2005.

Päätettiin alustavasti vuoden 2006 sukukokouksen pitopaikaksi Heinävedellä Valamon luostaria.

TAPAHTUMAT:

Paganuksen sukuseuran matka Hiitolaan

Toukokuussa 2005 teki 13 Paganuksen sukuseuran jäsentä kotiseutumatkan Hiitolan Kuoksjärven kylään. Matkasta on Tuula Hämäläisen kirjoittama matkakertomus nettisivuilla kohdassa kertomuksia.

Jaakkiman juhlat Lahdenpohjassa.

Jaakkiman juhliin osallistui puolentusinaa sukuseuran jäsentä.

Jaakkiman juhlista on kerrottu Jaakkiman sanomien 6/2005. numerossa, jossa on sukuseuran sihteerin lyhyt kolumni matkakokemuksista. Se on myös nähtävillä nettisivuilla kohdassa Kertomuksia.

Toimintakauden lopussa jäsenmäärä oli 103, joista ainaisjäseniä 12 ja nuorisojäseniä 15..